Tietoa asiakkaille

Kun otat yhteyttä

Mistä tunnistat mestarin

Mitä asiakkaan on hyvä tietää!

Kaikki huonekalut voi uudelleenverhoilla! Varsinkin vanhemmat kokopuusta tai tukevasta vanerista tehdyt huonekalut kannattaa lähes poikkeuksetta verhoilla uudestaan, mutta myös muunkinlaiset kalusteet tulevat kysymykseen. Useat verhoilijat tekevät pieniä puuosakorjauksia varsinaisen verhoilun ohessa.Lisäksi heillä on yhteyksiä puuseppiin suurempien puukorjausten tullessa kysymykseen. Siksi kannattaakin aina ensin kysyä verhoilijalta, ennen kuin heittää vanhan huonekalun menemään.

Uudelleenverhoilu on ekologinen vaihtoehto! Vanhan huonekalun verhoilu on luonnolle parempi vaihtoehto kuin sen heittäminen menemään ja uuden ostaminen. Usein vanhat huonekalut ovat rungoltaan parempilaatuisia kuin nykyiset ja niistä saa uuden veroisen ellei paremmankin pehmusteen ja/tai päällyskankaan vaihdolla.

Vanha huonekalu – uusi ilme! Vaihtamalla vanhaan huonekaluun uuden päällisen se voi saada aivan uuden ilmeen. Myös pehmusteita voi muutella asiakkaan toivomusten mukaisesti esimerkiksi kovemmiksi.

Antiikkia, antiikkia! Antiikkihuonekalu ei menetä arvoaan, joten sen uudelleenverhoilu kannattaa aina. Verhoilijat ovat perehtyneet eri tyylisuuntiin ja osaavat antaa asiantuntevaa neuvoa antiikkihuonekalun istuimen muodon suunnittelussa ja kangasvalinnoissa. Antiikkihuonekalujen meinneiden vuosisatojen tunnelma on aina läsnä, vaikka vaihtaisitkin siihen uuden päällisen.

Kun otat yhteyttä verhoilijaan

Kun otat yhteyttä verhoilijaan, varaudu kertomaan, minkälainen huonekalu on kyseessä ja mitä haluat sille tehdä. Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin

 • kuinka vanha huonekalu
 • huonekalun historia ja tyyli, mikäli se on tiedossa
 • onko se käsin tehty vai tehdasvalmisteinen
 • on siinä puuosia näkyvissä ja tarvitsevatko ne korjausta/ pintakäsittelyä
 • onko huonekalu koristeltu nauhoin, terein, nyörein, napein, hapsuin jne.

Verhoomoilla on usein hyvät kangas- ja nahkavalikoimat. Jos pysyt jo ensiyhteydellä kertomaan, minkälaista kangasta olit ajatellut huonekaluusi laittaa, se auttaa verhoilijaa esittelemään sinulle oikeanlaiset kankaat. Kankaita valittaessa täytyy ottaa huomioon kankaan laadun, hinnan ja värien lisäksi sen kulutuksen-, valon- ja kosteudenkesto sekä julkitiloissa paloturvallisuusnäkökohdat.

Verhoilija ei voi antaa suoraa hinta-arviota työstä näkemättä huonekalua, mutta jo valokuvankin saaminen auttaa häntä. Usein verhoilijan täytyy kuitenkin nähdä huonekalu ja joskus jopa työn edetessä hän pystyy vasta arvioimaan, mitä täytyy uusia ja korjata. Ennen työn aloittamista verhoilija antaa asiakkaalle hinta-arvion ja kangasmenekin ja, jos siihen tulee muutoksia työn kuluessa, hän ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja sopii muutoksista. Monilla verhoomoilla on myöskotiinkuljetuspalvelu.

Jos otat yhteyttä jäsenverhoomoomme, näet yhteystiedot Jäsenet-linkin alla. Joillakin verhoomoilla on kotisivut, joilla voit käydä katsomossa, minkälaisiin huonekaluihin ko. verhoomo on erikoistunut.

Mistä tunnistat mestarin

Mestarikirjan suorittaneet ovat sitoutuneet noudattamaan mestarin eettisiä ohjeita. He lupaavaat mm.
 • kehittää jatkuvasti omaa ammattitaitoaan
 • arvostaa myös muiden ammattien osaajia
 • säilyttää luottamukselliset suhteet asiakkaaseen
 • antaa asiakkaalle vain laadukkaita töitä tai palveluja
 • hinnoitella työ ja palvelut kohtuullisesti
 • ottaa huomioon työn tekemisessä sekä raaka- ja tarveaineiden käyttämisessä ympäristön asettamat vaatimukset
 • huolehtia omalta osaltaan ammattitaidon siirtymisestä seuraaville sukupolville ja
 • noudattaa maan lakeja ja asetuksia sekä muutoinkin hyviä tapoja.